Jubileumjaar 2019

Rick's ZOO is in 1999 gestart met een kleine dierentuin. De oppervlakte was slechts 4x2 baseplates ofwel 1.00m x 0.50m. Er waren in die tijd zeer weinig diersoorten. Anno 2019, is de dierentuin gegroeid naar een oppervlakte van 28x6baseplates, ofwel 8.00 mtr x 1.50 mtr.  Maar meer info over de geschiedenis van de dierentuin is te lezen op de historie pagina op deze site.

Apenstreken...

Tijdens evenementen in dit jaar kunnen bezoekers raden of tellen of schatten hoeveel apen er in de dierentuin zijn. Incl. de ontsnapte en elke apensoort telt. Diegene die juiste aantal weet, krijgt leuk jubileumpresentje.


"History in the ZOO"

Wegens succes verlengd de kleine exposities van "stukjes dierentuin" door de jaren heen. "History in the ZOO" .

Hoe zag een dierverblijf er in het jaar 1812 uit? En nu met de huidige techniek van klimaatbeheersing ? Maar ook het publiek veranderde... voornamelijk qua kleding stijl. Menselijk gedrag is echter van alle tijden, ook anno 2019 zijn er helaas nog bezoekers die de dieren ongevraagd snoep voeren. Het werk als oppasser anno 1812 werd een vakkundige baan zijnde dierverzorging, met hierin specialisme als reptielen- of olifantenverzorgers. Opkomst van voedingsdeskundigen en biologen... Maar ook op veterinair gebied is het binnen dierentuinen door de jaren heen vakkundiger geworden...

 

Make a free website with Yola